Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2023

Multiplayer Event Day (31-05-2023)

H τελική εκδήλωση παρουσίασης των αποτελεσμάτων του προγράμματος με τίτλο Επιχειρείν: Παίζω, σκέφτομαι και σχεδιάζω στο σχολείο, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 31 Μαΐου 2023.



Η ημερίδα η οποία χωρίστηκε σε δύο μέρη πραγματεύτηκε εργαστήρια και σχετικές επιμορφωτικές παρουσιάσεις αξιοποιώντας τα εργαλεία (σχεδιαστική σκέψη, επιχειρείν στην εκπαίδευση, καινοτόμες πρακτικές κ.α. )  αλλά και την ευρύτερη εμπειρία του προγράμματος.  

Στο πρώτο μέρος, οι μαθητές από τα τρία συνεργαζόμενα με το πρόγραμμα σχολεία, δούλεψαν πάνω σε καινοτόμες βιωματικές δραστηριότητες σεεκπαιδευτικά εργαστήρια που επιμελήθηκαν εκπαιδευτικοί υπό την καθοδήγηση των Συμβούλων Εκπαίδευσης κ. κ. Χαρά Ανδρεάδου και Αθηνά Ντούλια.



170 μαθητές συμμετείχαν σε 7 εργαστήρια υπό την καθοδήγηση 21 εκπαιδευτικών και έλαβαν μέρος στις δραστηριότητες που πραγματοποιήθηκαν στο φιλόξενο  σχολικό περιβάλλον του Ιδιωτικού Δημοτικού Σχολείου Ναυστάθμου Κρήτης (ΔΔΜΝ).

Τα σχολεία που συμμετείχαν στις δράσεις αφορούσαν μαθητές και εκπαιδευτικούς από  το 9ο  & 11ο Δ.Σ. Χανίων καθώς και το Ιδιωτικό Δ.Σ. ΔΔΜΝ Κρήτης.  Τις δράσεις των παιδιών παρακολούθησαν μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς και η διοίκηση του Ναυστάθμου Κρήτης.



Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων, παρουσιάστηκαν το πρόγραμμα και η κεντρική ιδέα της επιχειρηματικότητας στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα, μαθητές, γονείς και ευρύτερο κοινό.

Πιο συγκεκριμένα  παρουσιάστηκαν οι εξής ομιλίες:

• Το έργο LittleBigEntrepreneurs-Design Thinking and Gaming Applied for Entrepreneurship Education, η εφαρμογή του προγράμματος στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση

Πόπη Ψαρουδάκη, Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανιών

H Εκπαίδευση των μαθητών & των μαθητριών στην Επιχειρηματικότητα μέσω της Σχεδιαστικής Σκέψης

Μαρία Καλφάκη, Υπεύθυνη Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού, Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων

Ενσωμάτωση αθλητικών και ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων στην εκπαίδευση του Επιχειρείν στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Η εμπειρία από το έργο Erasmus+ INSPIRE.

Χαρά Ξανθάκη, Γραφείο Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων

LBE project school implementation, Εμπειρία σχολείων: 9o, 11ο Δ.Σ. Χανίων και Ιδιωτικό Δημοτικό Δ.Δ.Μ.Ν Κρήτης

Εβίτα Παπαικονόμου, Αντώνης Τσιβούλας, Αγγελική Γεωργαντά, Γιώτα Γκίζα

• Βράβευση καλύτερων συμμετοχών στον Διεθνή Διαγωνισμό Καλλιτεχνικής Δημιουργίας Journey of a Cruise Ship in Space

Στο τέλος της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε η βράβευση των μαθητών που συμμετείχαν στον διεθνή διαγωνισμό καλλιτεχνικής δημιουργίας του προγράμματος με τίτλο Journey of a Cruise Ship in Space.

Στιγμές από αυτήν την πολύ επιτυχημένη ημερίδα (Μ.Ε) αποτυπώνονται στο σχετικό βίντεο της εκδήλωσης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου